Ravivalmentajan iltarukous:
Ravurini meidän, joka olet radalla.
Kuulutettakon tänä vuonna sinun nimesi
muulloinkin kuin hylättyjen joukossa.
Tulkoon sinulle voittosi,
... ... ... joita olemme kaikki nämä vuodet odottaneet.
Ravattakoon sinun tahtiisi,
myös raviradalla, eikä vain meillä kotona.

Anna meille tänä päivänä
takaisin rahamme, jotka olemme sinuun sijoittaneet.
Ja anna meille meidän kateutemme anteeksi,
vaikkemme itse anteeksi annakaan meitä pilkanneille
ja sinua nopeammin ravanneille.
Äläkä jätä meitä joka lähdössä viimeiseksi,
vaan päästä jo palkintosijoille.

Sillä sinuun ovat menneet rahani,
maineeni ja kunniani, iänkaikkiseksi.
Aamen.
Kaisalta pöllitty tämä:
Tämmösen löydön tein surfatessa:
Pillun päreitä käytettiin vielä 1800-luvulla, ennen laudeliinojen keksimistä, saunoissa naisten alapään suojana. Ymmärrettävistä syistä olosuhteet maaseudulla olivat tuolloin hygienian kannalta erittäin puutteelliset, eivätkä miehet yleensä käyneet "esipesussa" ennen lauteille istumista. Lauteet siis suorastaan kuhisivat erilaisia mikrobeja ja bakteereita, varsinkin koliformisia bakteereita.

Pillun päreet eli "vitukkeet", kuten niitä tuolloin kutsuttiin, tehtiin tavallisista männyistä vuolluista päreistä muotoilemalla ne naisen omien muotojen ja käyttötarkoituksien mukaan. Luonnollisesti ne olivat alussa puunvärisiä, mutta muuttivat sitten väriään mitä enemmän niitä käytettiin. Ihan pärekaton harmaiksi ne eivät sentään ehtineet.

Sanonta "Tuhannen pillun päreiksi" on syntynyt luonnollisesti siitä, kun miehet ovat arvioineet puun kokoa ja sen riittävyyttä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Naisille varattiin tietysti oma puu vitukkeisiin eli pillun päreisiin. "Tuo mänty riittää varmasti tuhannen pillun päreiksi", oli tuttu arvio puun koosta pohojammaalla.

Pillunpärettä käytettiin istuinsuojana vain muutama kerta, koska kasteltuna se ei kauan kestänyt. Sen jälkeen se jätettiin kuivumaan ja sitten heitettiin saunanpesän sytykkeisiin. Päreitä oli tuohon aikaan (1800-luvulla) runsaasti saatavilla ja ne olivat halpoja, joten tähän tarkoitukseen niitä riitti.

Paskanmarjat oli myös tuon ajan sanontoja. Nimitys tuli eläinten jätöksissä olleista ehjistä marjoista. Se laajeni tarkoittamaan myös miesten perskarvoissa killuvia pieniä kakkakikkareita. Helsingin seudulla samaa asiaa on tarkoittanut nimi Kackelbergin marjat.

Kiva tietää tämäkin.... Joops...Tänään Markku lähtee hakemaan ostamaansa lautakuormaa tuo samalla tuorerehupaaleja.

Minä pakerran perushommia. Kassun lääkitys loppuu tänään. On auttanut ihan selvästi irroittamaan ysköksiä. Sekin pitää ottaa pikkuhiljaa ajolle. (Mitenkähän se tapahtuu-saattaa olla aika virtava peli....)