http://flash.od.tv-radio.com/fintoto/archive/20120106/20120106_14_101_h.mp4

 

Harmiel Tinker antaa viihdettä kotisohville. (Kuumuu taas voltissa....)

 

Ravit alkoi reippaasti. Lämmittelemässä oleva sh- polle potkaisi kuskia käteen...........?  Kuski tippuu kyydistä. Hevonen kiertää rataa harjaputkella ja oikaisee välillä keskeltä lumista radan sisäkenttää ja kellahtaa nurin. Se ei hevosen juoksuhaluja laimentanut, vaan se jatkoi reippaassa tahdissa radan kiertämistä. Ja tietysti Markku oli juuri silloin lämmittämässä Kassua siellä. Tuomaritornista kuuluuttivat: että MARKKU JII MIETTINEN,MARKKU JII MIETTINEN radalla on irrallaan oleva hevonen. Markku ei keskeyttänyt vaan kruisaili lämmityksen loppuun suokin kanssa. Markku tuli pois radalta ja kaikki portit oli suljettu, että suokki saataisiin kiinni. Se ei hevosta kuitenkaan pidätellyt, vaan se hyppäsi portin yli ja sen takana oli varikkotyöntekijä. Ripsraps ihmiseltä kylkiluut poikki ja siihen kaatui kenttään nurin voihkimaan. Ambulanssia alettiin huutelemaan paikalle.

Hevonen jatkoi matkaansa ja suuntasi aukinaisesta portista ulos kaupungille. Minä peräännyin nurkan taa katoksilla, sillä en halunnut edes tietää tuleeko siitä jauhelihaa. Myöhemmin kuulin, että se oli tirvonut autoja ruttuun. Poliisitkin tulivat raviradalle selvittämään tilannetta. Hevonen säilyi käsittääkseni hengissä.

Kassun lämmityksessä meni renkaasta pleksi. Siinäpä vasta urakka kun aloin etsimään uutta rengasta tilalle. Suurinosa ratahenkilöstöstä  oli kiinni karanneen hevosen ja loukkaantuneen miehen luona. Sisäänkirjoituksessa oli 2 nuorta flikkaa jotka ei tienneet mistään mitään ja itse sitten huomasin seinää vasten olevat vararenkaat. Erittäin pitkin hampain tyttö antoi renkaan minulle. (Ensin piti kirjoittaa ylös suurinpiirtein koko sukuhistoria, ennenkuin tyttö luovutti "pyörylän" minulle.)

Koko alkuravien ajan oli aivan tolkuton kiire. Kädet vihuen laittelin polleja. Juuri ja juuri kerettiin, yhtään ei jäänyt luppoaikaa. Pahinta oli kamala pissihätä. Kiemurtelin ja koikkelehdin kerkeämättä lähteä vessaan.

 

Harmiel kävi kuumana! Varikolla oli täysi työ saada pysymään se aisojen välissä. Pari kertaa syöksyin kuin pesäpalloilija pesälle pelastamaan hevosen törmäämistä toiseen valjakkoon ja autoon. Radalla ukkeli rähisi yhtä paljon. Hyppää pystyyn, peruuttaa askeleen ennenkuin starttaa.

Oikeasti olen tyytyväinen Harmieliin:) Niiin kummalliselta kuin se kuulostaakin. Taas pikkuisen edistystä. Se kipittää vielä lujaa, kunhan saadaan sen ajatukset tasaantumaan. Radanvarrella mietin, että sillä pitäisi olla molemmilla puolin poskia kärpäslätkät jotka paukahtaa heti naamaan kun se alkaa viskellä päätään sivusuunnassa.

Kassu....

Kassulla erikoisvarustus. Ilman sekkiä, sienikuolaimella johon on yhdistetty ravihacamore. Toimii, pysyy rauhallisena. Jarruja vähemmän tarjolla, mutta toisaalta se ei nyt sitten suutu kun ei ole sitä sekkiäkään. Oli kuulemma pruuvissa erittäin hyvä. Valitettavasti siinä vaiheessa kun hevoset alkoivat kokoontumaan törmäsi Pakkasen Tuomas meidän hepan eteen poks ja Kassu siitä otti nokkiinsa ja alkoi laukata. Sitä ei enää antanut pois. Markku oli erittäin vihainen. Kiroili pois tullessaan. Kiroili pakatessamme tavaroita autoon. Kiroili matkalla kotiin. Kävi myös Pakkaselle sanomassa jotain....

Kun lähdettiin ajelemaan kotia kohti kaupungin halki oli jonkun heppa-auto ilmeisesti törmännyt ed. ajavan auton perään. Vaikka meidän auton ikkunat oli kiinni kuului naisen vihainen kirkuminen selvästi. Flikka oli pienessä etukumarassa ja huusi kurkku suorana. Onneksi ei oltu me siinä rytäkässä mukana.

 

Cayenne lähti. Tekstiviesti tuli illalla, että perillä olivat uudessa kodissa ja varsa oli matkustanut kiltisti.

 

Kysymys Victoria Deen omistajalle: Millainen Victoria on ajaa? Luonne? Oletko kerennyt kurkistaa suuhun, millainen purukalusto? Ihan mielenkiinnosta kyselen:)

 Saanoppas muuta Raimo, aina kaikki on sekuntipeliä ja kiire on kova. Joskus pitää rauhoittua tuijottamaan vaikka kynttilöitä.

 

Harmin Garmiwa tuli lenkiltä 7.1. Jos jollakin hevosella on ADHD niin tällä kaverilla. Koko ajan pientä heilumista tai nytkyttelyä. Korvia en saanut pyytämälläkään etukenoon. Peilasi jotain takana tapahtuvaa.

Nyt on ensimmäistä kertaa kokeiltu siirtää kuvia uudelle koneelle. Olipas se kinkkistä:)