Aamulla Niina soitteli olevansa lähellä ravirataa. Me olimme vielä tallilla :) Markku oli ajamassa aamulenkkiä Oskulla. Kävimme ohikulkiessamme viemässä liikkeelle kuorman tavaraa ennenkuin pyyhälsimme Kuopioon. Sussu ihmetteli pitkin aamua mistä moinen puunausinto ja MIKSIEITAPAHDU mitään.... Justus tamma taas reagoi löysyttämällä kakan ihan ripuliksi.

1961008.jpg

Pikku Tsunami valmistautuu esittämään parastaan. Neiti saa näyttelynumerolla varustetut suitset suuhunsa. Tamma käyttäytyi erittäin asiallisesti. Valitettavasti en päässyt seuraamaan itse esittäytymistä, koska minulla oli kova kiire ajokokeen jälkeen puunata Just Lucky D tammaa takaisin puhtaaksi. Ravirata oli nimittäin aika märkä ja likaa tarttui hevoseen vähän jokapuolelle.

1961014.jpg

Just Lucky D odottaa ajokokeeseen pääsyä.

Ajokokeessa kaksi tuomaria ajaa vuorotellen radalla tamman. Toinen tuomari oli kadoksissa ja kovaa vauhtia lähestyi Sussun esittely-Markun oli määrä olla mukana molemmissa. Siinä deodorantit petti pahemman kerran kun ravasin paikasta paikkaan yrittäen saada tietoa mitä missä ja milloin tapahtuu. Rane saatiin kiinni puhelimella ja minä änkesin meidän tamman jonon ensimmäiseksi ajokokeeseen-Sussun takia. Tamma toimi kuin ihmisen ajatus. Sai hyvät pisteet. Oli kuulemma herkkä ja hyvä ajaa.

1961025.jpg

Markku vie Justusta ajokokeeseen.

1961026.jpg

Justuksen hampaita tutkitaan.

1961027.jpg

SUU AUKI....

1961030.jpg

Tamman kriittiset mitat tutkitaan.

Yritin kovasti höristellä korviani tuomareiden lähellä-että mitä ne sanovat tammasta. On kuulemma todella hyvässä kunnossa olevat jalat vaikka on startattu vajaa 100 starttia. Onpa hyvä aikainen tamma. Kehuivat oikeastaan hepan ihan ruvelle ja minä olin hirmu tyytyväinen. Suurinpiirtein Hannun sanoja myötäillen tamma nousee suoraan B jalostusluokkaan koska on niiiiin hyvä. Minä paukuttelin henkseleitä ja olin kuin Naantalin aurinko. Hippos lähettää myöhemmin arvostelutokarit, joten näen sieltä sitten tarkemmin miten se paperilla on kerrottu.

Sussu lähti näyttelyiden jälkeen omaan kotiin. On ihan oikeasti ikävä. Hieno tamma. Luonne täyttä kultaa. Mainio kaveri. Monesti se tuli tarhassa luo ja työnsi päänsä kainalooni ja pyysi hellittelyjä ja raapsutteluja. Voiko sen suloisempaa elettä hevonen antaa?

Heihei Sussulle ja lähettelehhän joskus terveisiä meillekkin päin. Kyllä piti nieleskellä kyyneleitä kun tyttö käveli oman omistajan mukana kuljetuskoppiin.....

1961058.jpg

Justus arvosteltavana.

1961059.jpg

Justukselta alkaa palaa hermo ja se yrittää osoittaa Markulle etujalallaan kuinka pöljää on seista paikoilaan tekemättä mitään.

Kirsikkana kakun päällä-kuulin, että meidän kasvattama varsa oli saanut puhtaan kakkos palkinnon. Kasvattajana olen erittäin tyytyväinen :) Varsaa en kerennyt näkemään koska tulimme niin myöhään raviradalle.

1961062.jpg

Tässä vielä Otava Borealiksesta kuva Nerkoon hiitin jälkeen.

1961066.jpg

Otava tähyää tulevaan Kuopion starttiin. Hoitajatyttönä olen hyvinkin luottavainen, että tamma antaa kaikkensa startissa. On tuntunut niin palvelualttiilta kaverilta tämä iso vompatti.

Markku lähti äskön ajelemaan Oskua, joten taidanpa minäkin valua takaisin hommiin.