Sir on myyty. Markku lähtee käsittääkseni huomenna  viemään orin Treelle. Pitkä on taas matka.

Tänään oltiin hiitillä Hirmun ja Harmielin kanssa. Sattui sopivasti olemaan Janin iskäpappa siellä ja se ajoikin sitten Hirmua. Hirmu ja Harmiel lähtevät 12 pvä Kuopioon harkkareihin. Näillä eväillä..... Kyllä on muuten Janin iskällä hevossilmää. Kyseli mitenkäs se pitkäjälkainen hevonen voi (Cayenne) ja onko se myynnissä. Hevosmiehen silmä heti osasi bongata hyvän varsan kaikkien meidän hevosten joukosta:) Cayenne on senverran kallis, että tuskinpa ostaa.

Harmielista on pakko kertoa vielä, että kun tultiin hiitiltä syötin ja pesin ja kuivasin sen. Sitten lähdin viemään pikkuruunaa ulos. Melkein aina teen niin Harmielin kanssa, että otan narun pois päitsistä ennen tarhaa ja avaan portin ja päästän hevosen sisään. Tein sen virheliikkeen etten muistanut, että nykyisin kun tullaan hiitiltä se on iloistakin iloisempi ja melkein aina naukuu ja pukittelee. Juuri kun sain portin auki se naukaisi. Kerkesin ajatella että voi perkele ja sitten se hyppäsi pystyyn. Ei auttanut muu kuin lukita sormet päitsiin ja lentää mukana. Muuten olisin joutunut pyydystelemään sitä pitkin maatilaa ja se ei oikein huvittanut kun oli jo pitkän päivän rampannut kävellä. Pikkuisenhan siinä kainalolihat venähti, mutta eipä karannut ruuna. Sain sen survottua tarhaan ja se lähti pukkilaukkaa tarhan toiseenpäähän. Ei paljon jalka painanut vaikka treenit oli juuri vedetty. Tässä on hyytävän paljon Chiquittaa:)

Mamma: Unohdin täysin tuoda sen Riikan pussukan, sori.

Sirkka: Pitää vähän vahtia toisella silmällä mitä pennut puuhaa kun ovat kävelytyskoneessa. Eilen esimerkiksi alakuvassa oleva Sir oli huikannut muille, että hei pojat odottakaas minua vähän, nyt  kutittaa... Oli viskannut nurin keskenkaiken ja alkanut hangata kylkeään. Hirmulla taas on aina kiire. Se hinaa kaikkia mukanaan tuplanopeudella. Ja välillä melkein jokainen saa hepulin ja kääntyy keskenkaiken ympäri. No kone kyllä kiskoo oikeaan suuntaan ja ne kääntyy takaisin. Yleensä pollet kävelee vähintään tunnin, jopa enemmänkin. Kone on siitä hyvä, että treenipvän jälkeen voi palautella koneessa ja itse voi tehdä jotain muuta. Myös leikkausten jälkeen kone on oivallinen apuväline. Kärryjen edessä hevonen  aina tahtoo vähän kuumua ja yleensä pyrkii juoksemaan.