Tyttö lähti hyvinkin topakasti hiittiretkelle mukaan. (Hieman ettenkö tuota liian topakaksi sanoisi sitä intoa....:)

Koppiin meni kuin vanha tekijä. Siinä ei ongelmaa. MUTTA, :) sen jälkeen tamma alkoi kiihdyttää itseään taas sillä tutulla tavalla. Koppi natisi liitoksistaan kun se kertoi miten pyllyahterista on olla pienessä tilassa paikoillaan.

1788892.jpg

TAHDON ULOS TÄÄLTÄ!!!

Pihaportin kohdalla-kun olin aukaisemassa sitä, niin kopissa kuulosti siltä, kuin se oikeasti otti mittaa siitä kestääkö trailerin rakenteet. Auton liikkuessa meno ei hiljentynyt. Auto nytkyi ja heilui, kun tamma riehui takana.

1788895.jpg

Vielä pihassa. Heinääkin meni huomaamatta suuhun vaikka meno oli kuin steppikurssilla.

1788897.jpg

Nerkoon katoksilla

Tamma oli saanut jopa suojan etujalasta rikki. Ensi kierrokselle pitää paketoida pintelien kanssa. Jospa se ei sitten saisi riehuessaan niitä pois.

1788899.jpg

Markku oikoo toista suojaa.

1788900.jpg

Autossa jo päätettiin, että tamma ei lähde radalle juoksemaan "tuossa mielentilassa". Ei saa palkkiota siitä että riehuu itsensä tainnoksiin ja kiihdyttää itsensä hirmuiseen raivoon. Yritimme muuttaa tilanteen rauhalliseksi ja mukavaksi. Että ollaan täällä vain katselemassa paikkoja. Emme ottaneet mukaan toista hevostakaan, kun halusimme katsoa miten se reagoi tähän hommaan. Kärryt ja valjaat jäi tällä kertaa auton lavalle:)

1788901.jpg

Markku ja Sussu kuulemma meditoivat. Tamma oikeasti rauhoittui, huomaa jos silmän ilmeestä, että on hieman puolitangossa.

1788902.jpg

Taputtelua ja raapsuttelua riitti...

1788903.jpg

Kun homma nyt vähän pissi alleen, niin päätimme käydä lisäajelulla ja antaa Sussulle pikkuisen koppiharkkaa. Olemme Nerkoolla Markun veljen pihassa. Sussu möykki edelleen. Minä menin kopin viereen piiloon ja komensin aina kun se alkoi kekkuloimaan. Fiksuna tyttönä se pian keksi, että jos kurkistaa ensin ulos ja katsoo olenko siinä-voi varmaan aloittaa uuden paukutuksen. Tuo tamma ei todellakaan ole tyhmimmästä päästä :)

1788904.jpg

Terve, mikäs hevonen teillä on kyydissä tällä kertaa?  Kyseleepi Miettisten koiruliini....

Sussu lähtee Nerkoolle uudestaan heti alkuviikosta. Uusinta yritys. 

Eilen iltayöstä meille tuli 2 uutta hevosta. Otava Borealis ajettavaksi ja astutettava tamma Charlielle.

PS: Sonnit ja vuohet tyrkättiin verkkoaidan taa ja ei ne ainakaan aamuun mennessä olleet tulleet pihaa puutarhuroimaan. Odottivat nätisti ruokaansa kun jakelin heiniä eläimille. Harald on alkanut mölisemään-tai surullisella äänellä - vähän varmaan niinkuin hirvet, lieneekö se tulossa aikuiseksi ja tuntee olevansa sonnien sonni? En tiedä uutta meille, kun on ollut vain nuita tyttösiä aiemmin.