Netti pirulainen pätki moneksi päiväksi. En tiedä vieläkään mikä siinä on ollut vikana. Paljon on tällä välillä kerennyt tapahtua. Jos vaikka kuvilla kertoisin osan asioista :)

1914017.jpg

Luikuri keksi itselleen uuden lempipaikan. Se kuljettaa korkeitten olkipaalupinojen päälle rakkaimmat lelunsa ja tiirailee sieltä maatilan tapahtumia.

1914023.jpg

1914026.jpg

1914029.jpg

Santeri kökkii alemmalla tasolla.

1914033.jpg

Sitten siirryttiinkin sulavasti Kajaanin tamma- ja varsanäyttelyihin. Harmin Garmiwa katselee ihmeissään paikkoja. Varsa (1v) oli ensimmäistä kertaa auto kyydissä ja ensimmäistä kertaa ihmisten ilmoilla, silti se käyttäytyi paremmin kuin moni aikuinen hevonen. Oli myös katoksilla kiinni yksinään, eikä möykännyt yhtään. Huippu varsa!!!

1914046.jpg

Markku ja varsa kurkkivat näyttelyalueelle. Siellä oli kaksi tammaa esittelyssä.

1914050.jpg

Varsa joutui arvosteltavaksi ja mitattavaksi tuomareiden eteen. Hevonen arvioitiin päästä varpaisiin. Tuomari sanoi, että varsan jalat ovat kasvaneet liian nopeasti. Pähkäilin sitä kovasti mielessäni enkä keksinyt muuta vastausta kuin sen, että kun Moskovasta tulivat meille on varmaan ruoka vaihtunut niin radikaalisti, että on ottanut varsa siinä tuhdimmat sapuskat ja saanut kasvunvoimaa :) Onneksi ei pitäisi olla vaarallista tulevaa uraa ajatellen...

1914058.jpg

Varsat kutsutaan kuuntelemaan tuomarin tulokset. Meidän varsasta kuulutettiin useaan kertaan miten hyvä käytöksinen yksilö se on. Ja että nyt on juhla vuosi. Suomessa on ollut lämminverisiä hevosia tasan 50 vuotta.( Orlov hevosia on olleet ensimmäiset kaverit jotka tänne on Venäjältä tuotu. Ensimmäiset lämminverivarsat jotka Suomeen on syntyneet olivat nimeltään Tamara ja Katja jotka omisti Urho Kaleva Kekkonen. Yhtyneet Paperitehtaat omistivat varsan Kamrat Veikko.) Kuuluttaja kuulutti olevansa iloinen, että nyt on tullut näyttelyihin puhdas orlov hevonen.

Hauskaa oli se, että mies joka kertoi tulokset vetäisi huuliharpulla kaiuttimiin aina palkintoseremonioiden alkaessa pienen fanfaarin :) Hehehe! Ei paha ollenkaan, minulla ei olisi pokka riittänyt...

1914078.jpg

Sinikypäräisen henkilön hevonen Dark Shadow voitti. Pippurinen varsa. Komea! Niina, ehdotahhan veljellesi, että vie varsan Lahteen kauden päätösnäyttelyihin johon kokoontuu parhaat varsat! Voisi ihan hyvin pärjätäkkin!!!

1914082.jpg

1914084.jpg

1914085.jpg

Tuomarit jakavat palkinnot ja ruusukkeet.

1914088.jpg

Sitten meni meidän toinen matkalainen Harmidas Tinker näyttämään taitonsa. Tässä Midas kävelee tuomareiden edessä.

1914093.jpg

Hyvin menee :)

1914103.jpg

Tuomarit alkavat jakaa "tuomioitaan".

1914107.jpg

Harmidas Tinkeristä leivottiin NÄYTTELYN PARAS 2V LÄMMINVERINEN.

1914110.jpg

1914113.jpg

Luokkinesa parhaat jatkoivat loppukilpailuun josta valittiin näyttelyn parhaat hevoset -lv ja sh. Edessä oleva Dark Shadow voitti lämminveristen luokan.

1914119.jpg

Siinä sitä jonossa hevoset odottelevat palkintoja :)

Opin tällä retkellä paljon uusia asioita. Nyt on hyvä lähteä  4.10 Kuopion näyttelyyn. Markku esittää Sussun ja Just Lucky D tammat. Niina-jos sinulla on Sussulle koreampia suitsia mitä meillä on, niin ota ihmeessä mukaan. Meillä on sellaiset kulahtaneet versiot. Sussu kun on niin iso päinen, että ei käy ne meidän normivehkeet....

1914128.jpg

Voittaja Dark Shadow, kuva tuli otettua vähän liian kaukaa, mutta ei ilennyt ryntäillä näyttelykehässä hyvin hirveästi....

1914132.jpg

Harmidas Tinkerin voittama pytty.

1914133.jpg

Pistetäänhän vielä kevennykseksi kuva Massista joka yrittää päästä sängyssä nuolemaan Markkua. Huomatkaa silmän ilme kun Markku kieltää lipeksimästä.... :)

Osku uutiset:

Munat ovat edelleen aikamoisessa turpeessa. Poikaa kyllästyttää koppielämä. Kun sitä käy lenkittämässä ja palaamme takaisin tallille, se pistää jalat tanaan ja kieltäytyy menemästä takaisin koppiin. En kyllä yhtään ihmettele :) Aamullakin mairittelin pitkän tovin, että sain sen tirvottua takaisin karsinaansa.  Osku on muuttunut erittäin kiltiksi, ei ole sanonut sanaakaan yhdellekkään hevoselle vaikka olemme olleet ihan lähellä. Ainut asia mikä Oskua kiinnostaa on ruoka!!! Markun kanssa se kävelee rivakammin. Minulta se kerjää alvariinsa lupaa saada syödä tuoretta, minä kun en raski sitä kieltää :)

Hiitti uutiset:

Harmigor ja Harmidas Tinker olivat tänään hiitillä. Menivät kaksi hiittiä, ensimmäinen vedettiin rauhallisesti ja toisessa hiitissä viimeinen puolikas oli 22 ja viimeiset 100m 18. Pojat ovat ensi sunnuntaina Kuopiossa.

Nyt olen istunut luvattoman kauan koneella. Takaisin töihin marsmars.....