Kirkas aamu ja kuutamo yö. Paljon valoa:)

Ekaksi laitan siskon sivulta bongatun linkin:

konehirvi.suntuubi.com/

Siitä koiralle kaveri tilaamaan, ilostuu varmasti!

 

Klinikalta:

Harmiel Tinkerin kastraatio on suoritettu ns. suljetulla menetelmällä. Haavan päällä oleva paineside poistetaan 14 pvän kuluttua leikkauksesta. Paineside on kiinni 3:lla kaksoistikillä.

Hevonen on hyvä pitää pahnakarsinassa viikon leikkauksen jälkeen, ettei painesiteen alla oleviin haavoihin mene purua/turvetta.

Ihotikkejä ei tarvitse poistaa.

Haava-aluetta on seurattava. Turvotuksen estämiseksi on tärkeää liikuttaa hevosta riittävästi. Kontrolloitu liikunta- 3 kertaa päivässä 30 minuuttia kerrallaan on suositeltavaa noin 2 viikon ajan. Tämän jälkeen palataan vähitellen normaaliin liikuntaan.

Hevosta ei saa laittaa tarhaan 2-3 viikkoon-haavojen on mentävä ensin kiinni etteivät ne tulehdu.

Mikäli esiintyy turvotusta, liikutuksen määrää on syytä lisätä. Turvotus on yleensä voimakkainta n. 5 vrk päästä leikkauksesta tai painesiteen poiston jälkeen. Turvotus kuuluu normaaliin paranemisprosessiin. Mikäli voimakas turvotus ei häviä, ottakaa yhteys klinikalle.

Harmielilla oli niinkuin mietittiinkin vikaa kiveksissä. Toinen ei laskeutunut alas ja lisäkives vai mikä lienee on ollut epämuodostunut. Olisi haitannut juoksemista. Joten oli pakko poistaa. 439e oli homman hinta. Harmiel on varsin surullisen näköinen karsinassaan. Koskee varmaan jonkin verran.

Hirmu Harmin kintut näkyy olevan siteissä. Ilonen kun peipponen, jatkohoidoista en tiedä, kun ei ole paperia mukana. Markun päässä varmaankin on ne ohjeet koodattuna.

Markku kaivoi kävelytyskoneen eilen traktorilla esiin lumihangesta. Siinä varmaankin ruuna pyörii seuraavat kaksi viikkoa.