Ravit alkoivat mielenkiintoisesti, kun Markku oli menossa lämmittelemään Harmidas Tinkeriä, niin radan portti oli kiinni. Siellä jurrasi traktori ja minä mietin siinä, että saako sen aukaista vai ei. En uskaltanu ilman lupaa, koska mistä sen tietää jos siihen olisi ollut joku fiksu syy kuten vaikka joku hirveä monttu radassa jota ne siellä olisi vielä laitelleet. Tai jotain. Sitten se olisi ollut minun vika kun olisin antanut luvan valjakoille mennä radalle. Ketään valvojaa ei tietenkään ollut mailla ei halmeilla. Yritin kysellä apua mieheltä joka oli vastaanottamassa autoja ulkoportilla. Kieltäytyi täysin juttelemasta kanssani ja melkein karkasi luotani. Ei kuulemma tiennyt mistään mitään eikä tunne ketään ja ei tiedä kenenkään puhelinnumeroita. Kiitos avusta-tooosi paljon.....  Menin sisäänkirjoitukseen josta kysyin apua. Portin kai sais avata, ehkä tai ei tietoa. No hemmetti.... Kävin infoamassa Markkua asiasta ja sanoin meneväni soittamaan jollekkin.  Soitin ensin Alakorven Hannulle joka ei vastannut. Sitten soitin toimistoon josta onneksi vihdoin ja viimen sain oikeaa apua. Toimiston täti lupasi selvittää asian. Minä siitä kipitin takaisin Markun luo ja ei mennyt montaa minuuttia kun henkilökunta tuli avaamaan portin. Sitten hoksasin, että olin unohtanut kypärän autoon(kun soitin ei puhelin oikein mahdu kypärän sisään :) ja piti hölkätä hakemaan se sieltä ennenkuin Markku tulisi radalta. Minun tuurilla nimittäin olisi kuitenkin juuri silloin tullut varikonvalvoja vastaan kun olisin Midasta räpelöinyt ja antanut sakot. Että tuli niinkuin otettua muutama askel siinä heti alkajaisiksi....

1926658.jpg

Midas

Opetuslähtö meni hyvin. Jätkä juoksi kuin eläin. Ykkösenä maalissa ja virtaa jäi vielä riehumisellekkin. Midas nimittäin ei tajunnut ollenkaan miksi hän ei saanut juosta muidenkin hevosten kanssa. VAATIMALLA VAATI, että nyt takaisin radalle hemmetti vieköön!!! Poika ilmoitetaan seuraaviin Kuopion raveihin joissa on 2v lähtö.

Harmigor taas pääsi MELKEIN läpi. Puolitoista kierrosta ravasi parin muun hevosen kanssa 24- ja 25 väliin. Muut hevoset sössivätkin lähtönsä ja jäivät takajoukkoihin suokkien kanssa. Sitten viimeisessä kurvissa tapahtui jotain? Sitäkään en tajua miksi Markku veti korvahuput pois. Siltä ei ole ikinä vedetty missään huppuja tai palloja pois. Minun veikkaus on että se laukkasi sen takia. Markku väitti toista, mutta en usko. Olin Markulle vihainen koko kotimatkan ja ripitin sitä hirveällä jäkätyksellä lyöden välillä videokasetilla itseäni päähän. Oikeasti otti pattiin ihan helvetisti. Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä fiilistä.

Meille tuli muuten lentävä lähtö raviradalta, kun Midas alkoi ihan urakalla riehumaan kopissa. Silmät muljahteli päässä. Se halusi niin palavasti radalle kisaamaan, että näytti siltä, että se tulee etulaidan yli tai mätkähtää kopin lattialle lärvilleen. Ei jääty syömään makkaroita ja juomaan kahvia :)

Mamma oli laittanut meille suussa sulavaa perunalaatikkoa, kiisseliä ja pannaria. Nappasimme ne lennosta matkanvarrelta ja kaasuttelimme kotitielle. Jossain vaiheessa Markku kysyi olenko vielä vihainen. Olin minä vähäsen. Tai pettynyt, kun minusta sen olisi pitänyt mennä heittämällä läpi kun niin hyvin meni siihen asti. Ei auta itku markkinoilla. Mistähän tuokin sanonta tulee?

1926659.jpg

Taidanpa jättää Igorin muutamaksi kuukaudeksi miehistymään. Jos ennen joulua kävisi uudestaan yrittämässä sitä perhanan koelähtöä :)

Tänään alkaa arkinen aherrus. 1v varsoja aisojen eteen, vieroitusikäisiä sisälle harkkoihin. Otavakin varmaan lähtee lenkille. Hiittiäkin pitäisi suunnitella Otavalla ja Ivanilla. Ivanin aion ilmoittaa nimittäin myös seuraaviin Kuopion raveihin. Sussu saa luvan hölkkälenkkeihin huomisen jälkeen. Näillä eväillä eteenpäin ....