Jyskylään oli hankala mennä ja löytää pois. Kuin tieteiselokuvan sokkelikko. Läpi kaupungin piti mennä. En olisi kotona vieläkään jos olisi meikäläisen pitänyt ajaa. Ravirata oli samanlainen labyrintti. Ja vähän, no miten tuo nätisti sanottaisiin, kuin naisen rakentama. Ihan kummallisia ratkaisuja. Vaan hengissä selvittiin ja ketään ei myöskään teilattu.

Midaksen lähtö uusittiin 4 kertaa ja vasta 5.s onnistui. Yksi heppa lähti vapaaehtoisesti pois radalta, kun se rupesi kuumumaan liikaa. Kekkuloi urakalla. Midas teki uudet enkat, mutta ei nyt mitään muuta mainittavaa jäänyt keikasta. Minulta meni lähtö vähän ohi silmien, kun viereen tuli mies joka jutteli iloisesti metsätöistä hevosilla ja miten tärkeää hevonen on opettaa kunnolla. Tunti muuten Markun veljen, Ilpon. Minua kävi myös jututtamassa kuningatarkilpailuissa olleen tamman omistaja.

Midakseen ajo ei vaikuttanut. Aamulla kun vein tarhaan möyrysi kuin siitosori tammoille. Syönti ehkä hieman heikompaa. Herkut menee, mutta heinää on vähemmän napsinut.

Igorin eilinen autolähtö meni kohtuu hyvin. Pyysin ajamaan keulaan ja kukat. Kukkia en kyllä saanut, mutta keulaan ukko kevyesti kiisi (19,0 eka 500m Igorin nimiin). Orhi teki uudet enkat, mutta taipui loppusuoralla kuudenneksi.Mielestäni Markku ajoi hyvin, taktikoi niin fiksusti, ettei orin tarvinnut kierrellä ja kaarrella yhtään. Kuumui peli kovasti. Hyvä että sain pesupaikalle omin voimin vietyä. Kylläpä olisi hienoa karkuuttaa hevonen varikolla, heheheh... Pesun jälkeen se mukamas PELKÄSI varustemyymäläautoa joka oli matkan varrella parkissa. Siis pentu jonka ohi on 6 perävaunurekkaa saman lenkin aikana ohi ajanut. Hei camoon kakara:)

Maanantaina olisivat Oulussa. Realistina tietenkään ne ei voi pärjätä, on kovia kolme vuotiaita vastassa. Ehkä henki avautui näissä starteissa ja saattaa enkat lisää parantua?... Erittäin positiivista on se, että molemmilta on ravi löytynyt. Tästäpä eteenpäin jatketaan.

Jos en väärin muista, niin Nöpö on ollut kuukauden meillä. Äkkiä se aika vierähtää. Eilen neiti oli harkoissa. Siis on paranemaan päin, jekkuja on niin paljon takataskussa. Käyttäytyy iloisemmin ja tarhassa juoksentelee ja pukittelee. Seurailee maailmanmenoa ihan eri silmin. Keskiviikkona olisi tarkastuskäynti ja Nöpön hampaan poisto. Mitenkäs jatko? Tuommeko tamman kotiin? Olisitteko te halunneet sen ajelukokeilun?

 

C:n ratsastus:

Paikat kipeinä. Kiroili kuin rantapiru kun volttailimme. Jätin nopeasti kaarteluharkat ja siirryin menemään tietä pitkin. Harkkasimme muodossa liikkumista. Eli nyt tamma oli ohjastuntumassa pää kaarella alaspäin. Vaikuttaa selkälihaksiin. Ravasimme sellaista show ravia. Tammaa kenkutti. Siitä tuli hiki. Olo oli kuin valtamerilaivan ainoalla työntekijällä. Tamma fuskasi heti toisesta kohden kun yhden kohdan sai menemään oikein. Minä olin ihan poikki harkkojen jälkeen. Markku sanoi, että ensiviikolla käymme radalla ratsastamassa. Suostuin sillä ehdolla, että saan ratsastaa länkkärisatulalla. En halua tippua. Montesatula on niin käävän kokoinen:)

Nyt loppuu teksti. Alan mesettämään mamman kanssa. MOI.