Tuntui jo pimeältä aamuruokkiessa polleja. Ja vähän koleammalta. Syksy pukkaa päälle.

 

Tällä viikolla juoksee Titane Nordique (to).

Ja Harmigor paikkareissa. (pe).

 

Markku tekee liikaa töitä. Sillä on varmaan naulapyssy täkin alla lähtövalmiina. Heti kun silmänsä avaa kipittää raksalle. Yöllä-tai ainakin se on minun yö- Markku haki lautakuorman jostain Nerkoon takaa traktorilla.

Tänään on ajossa varmaankin kaikki pollet. Lienee minun hommia. Tammat vaihtaa laidunta. Siinä lienee koko päiväksi työtä ja jos tuntuu että tunteja vielä jää päivästä, niin metsässä on aitatolppa karsintaa. Eilen aloittelin. Itikat ajoivat minut pois. Kiesus ne pisteli minua kipiästi:)

Riikka on aloittanut uuden työn. Onko ollut odotusten mukainen paikka?

Ensimmäinen kattotuoli paikallaan. Täytyy joka kerta ihmetellä miten Markku saa kaiken paikoilleen yksinään. Maassa rakenti sen ja sitten nostatteli sen tuonne paikoikkeen.

Eilen vettä jaellessani mietiskelin (osaan tarhoista ei yllä letku, vien auton lavalla olevalla tynnyrillä vettä) Markun yhtä rakennelmaa, muovinen vesitynnyri johon on liitetty letku. Simppeli ajatus, mutta rupeappa tekemään tuollainen. Muoviin reikä-en saisi-siihen levy johon on laitettu letkulle sellainen rautaosa vai mitä lienee-en osaisi tehdä- ja sitten siihen osaan on venytetty paksu musta letku-no varmasti en saisi paikoilleen-ja letku on kiinnitetty jollain paksuilla sydeemeillä, etteivät luista pois. En ikinä jaksaisi kiinnittää niitä pantoja. Peri simppeli ajatus, mutta olisin edelleen sankkokannossa jos olisi itse pitänyt toteuttaa. Sain myös maitotonkan työntökärryt. Sillä vien myös vettä. Nyt ei tarvitse ollenkaan nostella sankkoja/tonkkaa. Letkulla vain täyteen ja siinä kärryssä on kippimahdollisuus. Voe että on heleppoo kun heinänteko.

 

Ainiin vielä hiittitiedote. Kassulla on keveät jalat ja kunto noussut. Painatin sillä molemmissa hiiteissä lopussa hieman kovempaa. Sir kuulemma kampesi vähän. Kunto sillä on ihan tolkuton. Ei sieraimet värähdä juurikaan hiitin jälkeen.