hiitille.

Tallissa rouskuttelevat kauraa Ivan ja Garmiwa. Meikäläinen maksaa sillävälin laskuja-nyt on Kassu ja Elli maksettu sinne 4v pippaloihin. Samoin Garmiwa. Ihan tolkuton ajatushan se on, että orlovipoika minnekkään suurkilpailuihin pääsisi, mutta maksanpahan kumminkin, eipähän jää vaivaamaan:)

Eilen ratsastin Lapstogon. Nyt tämän jälkeen kirjoitan sen omalla lempparinimellään, eli neitiä kutsutaan C:ksi. (varsana oli pikku-C, kun äippänsä on Chiquita)

Lämmittelin metsäpolulla. Osan ajasta tuntui, että se kulkee suoraan kävellessään kaarella. Olin jotenkin kallellani oikeaan siellä selässä istuskellessani. Tunne vahvistui ratsastelun myötä.

Olin rakentanut C:lle oman radan pihalle. Siinä oli puomeja mitä piti kävellä yli. Tynnyrit ja saavit nurkkina. Mentiin kasikkoja ja neljän reunan ohi aina taivutellen. Oikealle taipuu, vasemmalle ei. Sitten mentiin isoa volttia molempiin suuntiin ja yritimme kovasti taipua kaarelle niinkuin ratsut. Lopulta kokeilimme -sanotaanko niitä avo- ja sulkuväistöiksi. Oikeaan taipui-vasemmalle ei ollenkaan suostunut kävelemään, ei askeltakaan. Teki täys stopin. Kertaakaan ei pystynyt vääntämään itseään niin, että takapää olisi mennyt eri uraa kuin etuset. Siellä se vika sitten on? Lonkka-ristiselkä? Eikös ne olisi loogiset kohdat jos pitää yrittää mennä sivullepäin?

Tamma sai inkivääri+msm käsittelyn kankkuun ja lämmikkeenä oli loimi. Kun menin ottamaan loimen pois tamma potkiskeli ilmaa kiukuisena. Aine siis varmaankin vaikutti? Se kun vähän polttelee. Kaisa-tuo sinulta ostettu purnukka-wahlstenilta- on tosi hyvää, voit suositella sitä asiakkaille. Parasta mitä ikinä olen käyttänyt. Eikös tässä taas nupilla ajateltuna olekkin ihan looginen juttu: raviradalla pitäisi mutkissa taipua vasempaan ja tamma ei siihen kykene-laukka ja homma ohi. Vieläköhän sitä pitäisi piikittää?

1250043922_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eläkeläismammatamma, tai siis melkein eläkkeellä:)

Nöpöläinen-voi:) tamma oli yön aikana käynyt syömässä alalaitumella tuoretta. Niin sitä pitää:):) Olen hyyyyvin hyyyvin iloinen. Naisen ajatuksen juoksulla sen pitäisi saada vitamiinit pellosta varsinkin jos se popsii normaali annoksen päivässä. Mutta ei takulla haittaa ole jos syksyn mittaan kuurin aloittaa. Lisärehu ei ole varmasti pahitteeksi. Realistinen lihomisaika hevosella on 6kk-yli vuoteen. Muutama projekti on nimittäin tänne tullut joita on pitänyt lihottaa. Yhdelläkin tammalla meni reippasti yli vuoden ennenkuin huomasi että lihaa tuli luiden päälle. Ja että ne on syöneet. Muuta tehneetkään kuin hotkineet ruokaa:)

Nyt pitää lähteä syömään ja sitten viskaamaan lehmille heiniä. Ja sinne hiitille.... Garmiwalla on uudet kengät ja Ivania on tullut "viriteltyä", saas nähdä kuinka kakarat menee...

PS: Igor ja Midas pääsivät Ouluun. Ravit 17.8.