Tänään ainakin Harmidas Tinker ilmoitetaan opetuslähtöön Vieremälle. Harmigorkin paransi tyyliään kun sille vaihdettiin kuolaimet pehmeämpiin (sillähän on ne sudenhampaat mitä ei vielä saanut lekuri irti) ja laitettiin munasuojat. Pojalla on valtaisat pallerot :) Samaa kokeillaan myös Oskulle, että auttaisiko munasuojat yhtään menoa. Eilen Oskulla oli känkkäränkkäpäivä :) Seurasin sivusilmällä kun Markku ja Osku lähtivät lenkille. Poika kiukutteli mennen tullen. Aina ei voi olla hyväntuulinen ja kiltti :)

Ajelimme eilen myös Igorin ja Midaksen. Midaksella oli oppitunti perässä juoksemisesta. Pojalla on luonnetta tuohon juoksemiseen niin, että takana olo on sen mielestä täysin ahterista. Puolet matkasta Markku ja Midas taistelivat asiasta ja kyllä se varsa lopulta suostui meidän niskassa juoksemaan. Sydämmentykytystä toi lenkkiin lehmät jotka oli päästetty maatiloilla laitumille. En tiedä mitä eroa varsojen mielestä on omien karvanaamojen ja vieraiden lehmien välillä, mutta päät nousivat ja askeleet tihenivät kunnes- takaa kuului lähestyvän traktorin ääni. (Tottakai siihen täytyi vielä sellainenkin puhaltaa) Igorilta petti hermo ja se lähti sviippaamaan täyttä ravia eteenpäin. Pojallahan oli ne pehmeämmät kuolaimet joten jarruja pennusta ei enää löytynyt. Ainoa tervehenkinen ratkaisu oli kääntää varsat kotiopäin ja kohtasimme traktorin ja lehmät edestä päin. (muutoin olisimme ravanneet varmaan Iisalmeen asti :) Hienosti pojat steppasivat traktorista ohi, joten tilanne pääsi piankin normalisoitumaan. Tulipahan taas muistutettua se tosiasia, että jos hevonen säikähtää, niin eipä se ohjissa roikkuminen juurikaan auta. Se menee ja lujaa.... Tulipas tuossa mieleen juttu jonka joskus netistä luin(eläinsuojelija-viherpipertäjä kirjoittajana)-meni jotenkin niin, että hevosihmiset rääkkäävät hevosiaan pakottamalla ne juoksemaan-ja niitä hakataan. Täytyypi sanoa, että kirjoittajalla ei hirveästi ole varmaan kokemusta ravihevosista. Kyllä ne lenkit yleensä menee niin että hevosta pidätellään ja kielletään juoksemasta itseään tainnoksiin. Että ne jotka epäilevät asiaa, niin tervetuloa kyytiin!!! Siinä saattaa hieman löysempi pipo tipahtaa päästä niin sanoakseni,heheheh... Ja raveissa siitä "hakkaamisesta" tulee kyllä sakkoa. Ja se polle mene sen lujempaa vaikka sitä miten rätkisi, voi käydä jopa toisinpäin.... Taisi siellä kyllä lukea, että lehmiä ei pitäisi astuttaa niin usein. Että luonnossa kaikki olisi toisin... (Saanko kysyä minkähän laista ehkäisyä eläimet keväällä käyttävät-halooooo!!!)

Tänään on taas hiittipäivä, joten täytyypä tästä valua pakkaamaan kamoja autoon. Olisipa se rata tässä vieressä, Tajuttomasti menee aikaa pakkaamiseen, raviradalle siirtymiseen ja purkamiseen.... Markku kiltti rakenna meille oma ravirata.... (Ei taida mennä tämä pyyntö läpi...)

Ainiin, eilen juoksi raveissa Caballo niminen ori. Olipas se kaunis kimo. On tuotu Saksasta. Toivottavasti meidän pojista kasvaa yhtä hienoja hurmureita.