Varmaan jo kotijoukot odottavat uutta päivitystä Irinan koulutuksesta. Irina opiskelee nyt sekin ja ohjasten käyttöä. On kuulemma erittäin vaikeaa:) Oikealle kääntyy jotenkuten, mutta vasemmalle ei sitten millään. Irina on kompensoinut tilanteen kääntämällä pyllyä vasempaan ja kysynyt, että eikö se riitä jos joku osa kropasta kääntyy? Sitten se suuttuu ja hyppää pystyyn, kun hoksaa, että sen oma tyyli ei käy. Alussa saattoi pompata 10:n kertaa  n.2 kilometrin aikana, mutta nyt eilen ei tullut kuin yksi ja puoli hyppyä. Hoksasin auttaa sitä hieman ohjalla. Menin itse ihan vasempaan laitaan tietä ja Irina oli jo valmiiksi oikealla. Vedän ohjaksesta ja sehän tietenkin osuu myös pyllyyn ja sitä pitkin takapuolen ympäri. Silloin se hoksasi, että takapuoli ei saa kääntyä vaan pään pitää lähteä vasempaan. Oppia ikä kaikki!

Irina pitää myös vierottaa Markusta. Kun kiertelemme metsälenkillä ja teemme isoja ympyröitä pihalla-Irina seuraa Markkua enemmän kuin minun ohjastyöskentelyä. Irina taitaa jopa välillä suorastaan huomauttaa, että voisitko nainen olla kiskomatta niitä remeleitä, että hän voi keskittyä Markun seuramiseen!! Markku alkaa pikkuhiljaa kulkemaan enemmän kyljen kohdalla ja sitten aina vain taaempana ja Irinan pitäisi oppia johtamaan porukkaa.

Ratsastaminenkin on jäissä siihen asti, kunnes tamma ymmärtää mitä ohjaksilla tehdään. Muuten se vetää melko varmasti pystyyn. Selässä olosta se ei välitä mitään. Sinne voi "poukkoilla" jo ihan surutta.

Takajalatkin nousevat ilman sitkuttelua ja se ei ole vetänyt niitä väkisellä pois.

Tänään heti aamusta on kärryharkat ja päivällä ohjastusharkat.

PS: Tilillä oli tullut:)

Leikkasin Bambille silmänympärille "reiän", että näkee taas lehmuskainen eteensä:)