Markku oli eilen illalla laittanut patterin pesupaikalle lämmittämään vesiputkia, sekä loimen oven eteen, että lämpö pysyisi pesupaikalla. Meidän pesupaikkahan on erillään talliosastosta, joten sinne kylmä hiipii huomaamatta. Tosin, tänä talvena ei ole ollut lämmöt päällä kuin... olisikohan kolme kertaa?... Mutta... Mutta... Markku oli unohtanut laittaa roikan pistorasiaan tallin puolella. Kun kahlasin tallille, oli nääs tupsahtanut yön aikana puolimetriä lunta, Itkutalliin päästyäni pienen lumikamppailun jälkeen huomasin, että vesisaavi on ankka jäässä. Kiiruhdin katsomaan lämpömittaria. Kylmää oli niin paljon, että mittarista ei lukua näkynyt. (Mittari on teipillä kiinni seinässä, joten siellä se jossain teipin alla oli se lukema..)  Äkkiä roikka seinään ja hevonen syömään pesupaikalle kauroja. Uhriksi joutui mammatamma. Tunnin se siellä viihtyi. Kyllä se räknäili ja suunnitteli varmaan sen puolituntia, miten saadaan  oviverho pois paikoiltaan. 6.00 se hoksasi, että sieltä pääsee sukeltamaan alta. Lämpöpatteri ja mamma tehosivat senverran hyvin, että äskön kun katsoin mittaria, niin pesupaikalla oli enää 3 astetta pakkasta.

Mikähän minulta unohtui laittaa seinään? No enpä nyt muista.....

Toivottavasti vesiputket sulaa. Raahasin pihatosta tammat talliin, nekin antavat lisälämpöä pesupaikalle. Ravivarsat piti loimittaa ennen ulos vientiä ja LUNTA oli jokapaikassa niin paljon, että esimerkiksi kun avasin lantalan ovenOtsan rypistysnäin vain valkoisen muurin. Eikun lumilapio kouraan ja töihin.

Pitää tässä vähän tankata ranskanleipää masukkaan ja mennä jatkamaan hommia. Heiniäkään ei voi viedä tarhoihin lisää ennenkuin traktorilla auraa tiet. Lunta on parhaimmillaan polveen asti.

Cheyenne ja Hirmu Harmi tarhassaan.

Katsokaa kiveä. Se on meidän "taikakivi". Sillä on silmät ja nenä ja suu. Lumi peittää kiven ilmeen, mutta näkyy ne silmät kuitenkin. Siinä se meitä tarkkailee ympärivuoden tuima ilme kivinaamallaan....

 

Eilen oltiin klinikalla Harmin Garmiwan kanssa. Poika käveli traileriin molemmilla kerroilla empimättä. Klinikalla käyttäytyi 10+ arvoisesti. Tosin pieni jännitys pisti sen haisemaan. Hiki se tulee hevosellekkin jos pelottaa. Laitan raspauskuvat myöhemmin kun saan ne ensin siirrettyä.

Lahjoimme klinikan henkilökunnan R.tortuilla. Toivottavasti maistuivat hyviltäJalka suussa.

 

Kun tuota lunta on tullut nuin hurjasti, ajattelin lähteä omalle lenkkipolulle kahlailemaan. Markulle pitää sanoa, että saa selkäänsä, jos menee auraamaan sen ennenkuin olen lenkittänyt ajokkini...:)

Ivan ennen lenkille lähtöä. Vielä reipas ilme naamalla:)

Takaisintultua pylly kiiltää hiestä. Toivottavasti tänäänkin saamme aikaiseksi yhtä tehokkaan lenkin.

Ei luoja laiskaa elätä, eikä vesiputkia sulattele, joten minätyttö lähden kampeamaan Markkua ylös sängystä. Moicca!