Pikkuisen pukkasi kiirettä, mutta jospa se tästä.

Aloitetaan vaikka Raivon Ruhtinattaresta. Tamma on oikeasti niin lutunen, että!!! Harkat alkavat tuottaa tulosta. Yritämme tehdä kaiken kaavamaisen samalaa tavalla, joten toivoa sopii, että tamma muistaa aina seuraavallakin kerralla mitä edellisissä harkoissa on tehty. Riimullisia naruja ei ole tarvittu pidättelemään tamman menohaluja, nyt ihan tavallinen naru riittää tai välillä ei sitäkään. Sain napattua kaikessa tohinassa muutaman kuvan tamman ENSIMMÄISESTÄ lenkistä!

1622453.jpg

Harkat alkavat. Raivon Ruhtinatar seisoo kauniisti ja niinkuin tamman pitää!

1622454.jpg

Markku laittaa kärryt perään.

1622455.jpg

Markku istuu kärryillä ja tammalla ei saa ilmekkään värähtää, sillä minnekkään ei pidä olla kiire. Tamma seisoo kuin puujumala. Hieno tamma-olen todella ylpeä neidistä, fiksu peli kaikenkaikkiaan. Ainut "särö" harkoissa oli se, että tamma halusi vimmatusti imeä marhamintaa. Tamman luonnehhan on kuin sisällä asuisi sähköjänis. Vaatii varmaankin valtavasti voimavaroja olla paikoillaan ja totella, joten en yhtään ihmettele, jos tyttö tahtoo saada TEHDÄ edes pientä näpläystyötä huulillaan. Mutta sekin kiellettiin :)

1622456.jpg

Ja katsokaa nyt! Palkinnoksi hyvästä käytöksestä pääsee lenkille. Tamma käyttäytyi edelleen 10+ arvoisesti.

1622457.jpg

Täällä sitä viipotetaan voikukkapellossa.

1622458.jpg

Äeteelle terveisiä kotio, kyllä minusta ravikuningatar tulee!

Sitten siirrytään seuraavaan kuvapotpuriin. Torstai aamuna 02.30 tämä tyttö lähti hoitamaan hevosia keretäkseen Markun mukaan Laukaan klinikalle. Aika oli 9.00 joten piti tehdä tuollainen reipas aamurepäisy. Jumala että väsytti.  Olo oli kuin seinään juosseella kamelilla. (ei kyllä paljon eroa normaali olotilaan,heheh :)

Pakko juoruta, että Riitta Väisänenkin tuli kahden hevosensa kanssa sinne. Täytyy myöntää, että komea on nainen, ja nuorena naisena on ollut varmasti aikamoinen "tamma"-tämä oli kohteliasuus.

1622459.jpg

Saavuimme Laukaaseen. Prinsessa kyselee, millaiset aamuravit tänään on???

1622460.jpg

Klinikan sisällä alamme purkamaan hevoselta suojia pois.

1622461.jpg

Prinsessa miettii, että tämä paikka tuntuu kyllä jotenkin tutulta....

1622462.jpg

Paikalle pomppi vanha tuttu. Koira oli kasvanut korkeutta ja leveyttä sitten viime näkemän.

1622463.jpg

Lääkäri alkaa tutkimaan Prinsessaa. Ensin kävelytetään ja katsotaan liikkeet.

1622464.jpg

Sitten taivutellaan kaikki jalat läpikotaisin.

1622465.jpg

Lisää taivuttelu kuvia...

1622466.jpg

Taivuttelun jälkeen tehtiin ajokoe. Lääkärit seurasivat aikaisemmassa kuvassa olleessa punaisessa autossa Markkua perästä ja tutkivat tamman liikkeet.

1622467.jpg

Sitten siirryttiin röntgeniin.

1622468.jpg

Lääkärien lausunnosta osa tekstistä:

Käynnin syy:

Jalat

Anamneesi:

Epärytminen välillä kovassa vauhdissa, vej säärellä ollut täyttyneisyyttä

Status:

Etupolven nivelkapselit paksuuntuneet, pinkeät, vej yläsääri paksumpi kuin oej:ssa, pinn. koukistajan kohdalla turvotusta, joka sulaa ajossa (tämän alueen UÄ ok)

käynti ok, ravissa suoralla lyhyt etupään liike, ontumaa.

Tavi. mej ylä taiv. arat, ei ontumaa, otj ylä taiv. jäykkä, ei ontumaa, otj ala (1)/5.

Ajo: hölkkä ok, kovassa vauhdissa rytmi hieman hakee, kävelyn jälkeen ontuu oej puoli kierrosta, vertyy, sovittelee otj.

RTG: mej skylinessä muutamia haurastumispisteitä, etureuna ok, kasvusaumojen alueella huntumaista reaktiota, paksuuntuneisuutta, lisääntynyt hieman viime kerrasta, mtj kinner kaventuneet alaraot, vtj rauhattomampi.

Tammaa tutkittiin 3h. Täytyy sanoa, että klinikalla on tehty fiksuja hienosäätöhommia, kuten, että homma toimii kuin liukuhihnalla, lääkäri tutkii, käskee mennä röntgeniin, siellä on joku joka napsii kuvia-eli sama lääkäri pystyy tutkimaan useampia hevosia samaan aikaan eikä juokse itse tekemässä kaikkea.

Minä meinasin kuukahtaa tyystin. Silmät luppasivat siihen malliin, että kun tamma siirtyi hammashoitoon (meillä aina klinikalla käydessä hoidetaan hampaat rutiininomaisesti) Markku käski minut autoon nukkumaan.

1622472.jpg

Siinä levätessäni "ihastelin" kättäni, joka on työntouhuissa kuivaa rupsahtanut. Ei omakseen tunnista....

Tamman etujalat ja yksi takajaloista piikitettiin. Loppukuusta päästäneen jo startille. Ehkä Jyväskylään?...

1622473.jpg

Lopuksi kuva Hirmu Harmi -varsasta ja äitimuori Cheyenne Silveristä.