Eilen oli läheltä lähteä varsalta tai Markulta henki. Enkös minä edellisessä kirjoituksessa maininnut miten hyvin varsat toimivat. Dodiii..... n....

Markku valjastaa Foxronttilaisen aisojen eteen. Lähtee lenkille omalla rekivermeellään. Minä lähden sisälle. Kotvasen kuluttua Markku lampsii sisälle ja sanoo, että tuleppas talliin.

Kumimartingaali leuan alta-ylettyy mahavyöhön asti oli irronnut kesken matkan. Kumihan tunnetusti räpsähtää. Se oli kimmonnut tammavarsan mahan alle kuin ritsalla ammuttuna. Oli säikähtänyt alkanut riehumaan ja potkimaan.

Tytöt jännittyneenä kuuntelevat tarinaa:)

Riehuminen oli päättynyt pöpelikköön. Pahimpaan sellaiseen mitä ikinä voisi olla. Mahaan asti meikäläistä olevaan kivikkokasaan. Siellä metsässä on joku kivienhylky paikka. Lienee entinen tilan omistaja ajanut pelloilta. Isoja kiviä röykkiöittäin.... Kivenkoloja.....

Tamma oli leiskauttanut sen kukkulan yli. Reki oli jäänyt kiinni kiviin. Markku lentänyt kärryjen päälle lähelle hevosen persettä. Hevonen oli meinannut alkaa latomaan uudestaan kavioita kohti taivasta. Silloin ne olisi osuneet Markun naamaan.

Jos se olisi sattunut minulle, niin en olisi saanut hevosta pois sieltä ilman että jalat olisi katkenneet. Markku kertoi kuinka oli varsalle neuvonut miten jaloilla pitää kokeilla pystyykö kiville astumaan. (Kärryt jäi sinne metsään odottelemaan autolla pois hakua.) Siellä oli myös kuusia joiden oksat on maahan asti. Paha ydistelmä, koska hevosen pitää varoa jalkojaan ja ryömiä kuusien alla. Ihme kun selvisivät pintanaarmuilla.

Ja meniköhän ehkä tunti niin tuli soitto, että ostajaehdokas haluaisi ostaa Foxronttilaisen. Siinä sitten selittämään, että pitää ensin jalat parannella.... Ensi viikolla tulee katsomaan...

Jokos minä olen sanonut, että meille tullenee uusi sonni. Ernesti. Meidän sonni lähtee vaihtarina sinne Ernestin tilalle. Siinä saattaa myös tulla vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Onnekas ei mikään maailman yhteistyöhaluisin eläin ole. Pitänee varata lämmintä vettä saippuaa ja pyyhkeitä... Sidontatarpeita ja ompelulankaa. Se tirvoo meiltä kuitenkin suolet pihalle sarvillaan.... (Olenkohan liikaa lukenut eläinlääkäritarinoita????)

Tänään on hiittipvä Kassulla ja Midaksella. Ja laitoin saunan lämpiämään-ettei putket jäädy, niin kait näillä on sitten myös saunailta.

Minä jään odottelemaan päivännousua ja kasselemaan mitä jännittäviä juttuja tämä päivä tuo tullessaan:):):)