Jos johonkin suurkilpailuun maksaa ekan erän, pääsee mukaan vähän niinkuin lottoporukkaan. Eka erä yleensä noin 20e. Pari kertaa vuodessa yleensä tulee. Ja jos jättää seuraavat maksamatta ne yrittää vielä houkutella maksamaan myöhemmin korotettuna. Eli ei sitoudu maksamaan mitään enemmän kuin itse tahtoo, mutta pääsee vielä mukaan myöhemminkin jos on jalan ovenväliin pistänyt. Joissakin on sellaisia kilpailuja, että pääsee mukaan vuosi vuodelta vaikka olisi 10 vuotias hopla, kunhan on pienenä maksanut ne aloitusmaksut. Ja sitten on sellaisia sivukilpailuja mitä ne järjestää jos on vaikka 4 erää maksettu niin ne pääsee tiettyihin kisoihin. Kauheasti sääntöjä:)

Kaikki rekkaroidut varsat saa laskut joilla pääsee mukaan kilpailuihin. On sitten joitain erikoiskilpailuja joihin pääsee vain jos orin omistaja on maksanut kahisevaa kilpailun järjestäjille ja sitten vielä varsan omistajat maksavat oman osansa.

Kellit laskeutuu hyvin yksilöllisesti. Siitoskyky ei yleensä tule vaikka haluja olisikin. Jotkut 2v:tkään ei vielä saa eläviä varsoja tehtyä, sillä siittiöt ei vielä ole kai sellaisia, että niistä olisi mihinkään. Mutta hypätä saattaa jo osata. Talvella harvakseltaan vaaraa, kun tammojen "kellot" unessa ja ne heräävät vasta keväällä. Yleensä eka kiima ei välttämättä ole sellainen mihin tulee kantavaksi - jotkut tammat, koska ei vaan värkki ole vielä herännyt toimintakuntoon, vaikka olisikin kiimassa. Tietysti hyvin yksilöllistä..... Kivekset saattavat laskeutua niinkin, että toinen muljahtaa alas ja toinen jää puoliväliin odottelemaan. Eli ei pitäisi olla vielä tänä talvena vaaraa. Tammoilla jos tulee kiima kun on vielä talvikarvassa ei yleensä ole mahdollista tulla kantavaksi, tarvitsee sen käskyn mikä irrottaa turkin ja pistää kohdun toimintakuntoon.  Ja varmasti löytynee poikkeuksia sääntöön:):):)

 

Minä yritän olla tässä ihan hipihiljaa, koska Markku tuli puoli yksi kotiin. Nukkukoon:)