Tirpan koelähtö:

http://flash.od.tv-radio.com/fintoto/archive/20120323/20120323_18_201_h.mp4

Tirppa oli pienessä kiimassa kotoa lähtiessä. Kassu sai tietenkin oikean orimaisuuden puuskan ja naukui ja potki kopin perälautaa, niin että traikku soi ja paukkui. Ryski tasaisin väliajoin koko reissun.  Sen takia eläinkaupan pihassa piti vahtia sitä, ettei riehu ja kaupalle jäi sitten kaikki otettavat tavarat, kuten pikalukot.... Et Kaisakaan muistuttanut..

Tirppa käyttäytyi ravipaikalla 10+ arvoisasti. Ei hermoillut, ei riehunut. Ei pelännyt. Teki mitä pyydettiin. Raviradalla oli useita traktoreita, rekka-autoja jne. Kaikki ohitettiin ilman ongelmia. Varikkoalue oli mössöä, lillua johon upposi, jäätikästä ja lumipolanteita. Niitäkin herkempi hevonen olisi väistellyt. Ei Tirppa.

Kassu kuulemma liukastui radalla ja siitä tuli laukka. Etujalka oli lähtenyt liusumaan ja suunta oli hallitsematon. Juoksusta näkeekin kun menee yhtä-äkkiä ihan vinossa. Että sepä sitten siitä. Hyvinhän se lopussa kipitti. Mutta otappa ja ohittele 14 vauhdissa kaikki muut.

Markku oli nähnyt ravipaikalla Hartikaisen Jania. Oli kysellyt Harmidas Tinkerin kuulumisia. Polvi kuulemma hajonnut. Murtuma. Pahimmassa tapauksessa joudutaan lopettamaan. Omistaja aikoo kyllä kuulemma yrittää parannutella sen. Laidunpolleksi joutuu kesällä.....


Harmissys Kisses

Sunnuntaina lähtee Filioppus Harmi uuteen kotiin.