Kaisa kokeili satuloita mammatammalle. Samalla harkattiin varusteiden laittoa ja riisumista. Kaisa myös ratsasti pikku pätkän mummelilla.

Sain istutettua ne taimet mitkä tuli Päiviltä. Oli kyllä työ- lapiota en löytänyt. Hyvä etten haarukalla raapinut maata. Mutta mullan alla ovat ja nyt jäämme jännäämään lähteekö ruusut kasvamaan.

Nöpö asiaa:

Markku palasi sorsasta. Kyselin muistikuvia eläinlääkärin jutteluista. Markunkin mielestä murtumalle ei voi tehdä enää mitään kun se on niin kauan sillä ilm. ollut. Sehän on jo ruennut kehittämään sinne jotain luutumisjuttuja kuitenkin. Lääkäri lähettää käsittääkseni laskun mukana tiedotelärpykän, jos siinä olisi jotain mainitaa asiasta. Nöpö on esimerkillinen lääkkeen ottaja. Ei paljon "puristele" vaikka mitä ruuan sekaan sotkisi. Syönti paranee koko ajan, hotkii kaiken mitä nenän eteen kantaa.

Tiimiläisille:

Midakselle tuli Kuopio Stakes maksu 70e. Maksetaanko? Eräpvä tämän kuun viimeinen. Kaisa toi tullessaan Midakselle jotain kavionvahvistusmönjää. Sitä ruetaan nyt syömään päivittäin. Erikoiskengät tilattu. Liima puuttuu, Kaisa-voisitko sen meille panna siihen tilaukseen W:lta?

Kaisa toi heppalehden jossa oli mielenkiintoisia artikkeleita. Mm. mahahaava hevosista. Eläinlääkäriklinikan tekemä juttu. Mahahaava ei kuulemma tule stressistä, vaan väärästä ruokinnasta. Hevosta ei saisi kilpailuttaa ja rasittaa tyhjällä mahalla. Mahahapot loiskuu ja polttaa. Josta tulee kierre, ettei hevonen syö ja sitten taas tulee polttoja. Heinää pitäisi olla vapaana tarjolla. Samoin yö yhden jälkeen mahahapot muuttuvat raaemmiksi, yöllä siis pitäisi olla ruokaa myös.

Minä olen monta kertaa Markulle sitä sanonut, että ihme kun meillä on niin terveet hevoset, ei ole ähkyjä tai muita ruoka ongelmia ollut. Lieneekö tuossa syy? Meillä on vapaa ruokinta heinässä.

Lehdessä oli myös juttu heinästä ja viljasta. 2h ratsastuskoulussa työtä tekevä polle ei kuulemma tarvitse viljaa. Kuinka moni hevosen omistaja nyt älähtää? Hehheh. Hevosia kuulemma voimaruokitaan liian paljon. Ravihevonen on sellainen joka tekee raskaaksi luokiteltavaa duunia. Suositeltiin korvaamaan osa kauroista öljyllä. Kaisa-paljonko öljypöntöt maksaa? Montako litraa niissä on? Jos ne ei ihan tuhottoman kalliita ole, niin voisi ottaa muutaman kymmenen litraa. Öljy korvasi muistaakseni muutamalla desillä litran kauraa. Loppuun aukkoon joka jää kun kauroja ei tarvitse niin tupata voi syöttää sitä heinää joka on niin elintärkeää masukalle. Tuota olen myös omassa mielessäni kauan miettinyt, että kauran ylisyöttö on ihan perseestä. Kaikkihan ihan uunona työntää kauraa hevosilleen. Eli nyt ottakee opiksi ja antakkee enemmän heinee.

Takaraivoon jäänyt painamaan:

Telkusta tuli ohjelma jossa oli ameriikkalaista koirankasvatusta. Kenneleissä saattoi olla jopa 700 emoa. Ne eli verkkohäkeissä päällekkäin-verkkopohjalla.(Häkit olivat koiran kokoisia) Ikinä ne eivät tulleet ulos sieltä. Synnyttivät pentuja jotka menevät eläinkauppoihin. Häkeissä pidettiin kaikki rodut, isoista pieniin. Joku setä pelasti vanhoja koiria joilla ei enää ollut muuta odotettavaa kuin luoti kalloon. Ne ei olleet käyneet maan pinnalla, joten ne eivät osanneet kävellä. Rehellisesti sanottuna itkuhan sitä katsellessa tuli. Amerikassa koira on samanveroinen karjan kanssa. Voi luoja -mitenkähän siellä sitten karjaa pidetään jos koirat saa olla tuolla lailla?

Toinen telkusta nähty juttu. Ukrainalainen aivokirurgi etsi paikalliselta torilta osia klinikalleen. Näytti aika hurjalta. En ihan heti menisi vikojani siellä maassa valittamaan...... Eikun Hiltillä reikää otsaluuhun. (onko Hilti edes pora????)

Eläinlääkärituttavani etsii kotia kaverinsa kimolle tammalle. Taisi olla 8v ja ravuri. Toiveina olisi löytää rakastava ja hyvä koti. Jos kukaan tietää että joku etsii mammuskaa, niin voi kysellä minulta lisätietoja....