Kivan kylmä kuuro ropsahti niskaan kun hoitelin tallihommia äskettäin. Tuli pesu ja vahaus samalla kertaa.

Eilen oltiin Kuopiossa raveissa. Minua ei jännittänyt itse ravit, vaan se, että miten ihmeessä keretään saada vermeet vaihdettua opetus ja koelähdön välissä. Kirmailtiin kuin päättömät kanat ja kyllä ne pojat vain kilvanajossa kävi :)

Harmivan sai Vesan lainavehkeet päälle. Varsa tunnistettiin lääkärin toimesta ja sitten se lähtikin radalle. Ukko juoksi melkein koko matkan kolmatta rataa, kun se ei halunnut saada hiekkaa silmille. Siellä se viipotti muiden mukana.

1882618.jpg

Minun kullannuppu :)

1882619.jpg

Siinä sitä mennään rataa kohti kevyesti lompsutellen. Huomaa kurasuojat, keli oli kivan rapainen...

1882620.jpg

Iigor...Iigor..............Iigor.... Sinä vietävän pelle.... :) Katoksilla kävimme pojan kanssa syvälliset keskustelut siitä, saako radalla pellepomppia laukalle. Igor sanoi, että älä aina jankkaa ja joojoojoo....

Koelähtö meni aluksi hyvin-en ollut kyllä itse katsomassa, kun olin katoksilla purkamassa Ivanilta vermeitä pois, mutta kuuntelin, että ei kuulu kuulutuksia, että ori laukkaisi. Sitten oli kirmannut takaa Kauhasen Jiipeen hevonen laukalla rinnalle ja Igor oli säikähtänyt myötätuntolaukalle. Ja se siitä sitten. Häntä koipien välissä kotiin. En tiedä mitä varusteita sille vielä lisäisi, että se ei näe eikä kuule mitään... Musta muovikassi silmille ?:) :) No jos kokolappuja seuraavaksi kokeilisi... Igor on erittäin herkkä hevonen. Se toimii hyvin niinkauan, kun kukaan ei sitä "hätkäytä"-eli säikäytä. Jos poikaa taputtaa laput päässä selälle, niin se tipahtaa 10 cm alaspäin järkytyksestä. Se on helppo käsitellä ja sen kanssa on ihan mukava puuhailla, mutta sitä ei todellakaan voi esim. läpsytellä lautasille kuten muita hevosia. Joka asiassa pitää toimia Igor-tyyliin. Kyllä me vielä tästä laukkasuosta nousemme, kunhan vähän harjoittelemme. 3x enemmän sille piti pienenäkin neuvoa samoja asioita mitkä meni  muilla kerta komennuksesta nuppiin.(Välillä se oli ehkä 10x enemmän, vaati hyviä hermoja, sillä sille ei todellakaan saa huutaa taikka karjua, sillä se lyö heti hanskat tiskiin. )

Markku ajoi vielä Mirkun. Pitkästä aikaa näin pikkutamman läheltä.

1882625.jpg

Run And Rain saa viimeiset silaukset katoksilla ennen starttia.

1882631.jpg

Ja sitten menoksi.... Tamma olisi ilmeisesti sijoittunut paremmin jos ei olisi sutinut alussa tyhjää. Pitää katsoa maanantaina videokirjastosta lähtörytinät.

Yöllä tuli vielä uusi hoitotamma talliin. Hitsi, unohdin kysyä sen nimeä. Olkoon tammamamma siihen asti kunnes oikea nimi selviää. ja tutkiskelemaan kilpalukutsut lehteä, minne Igorin ilmottaisi seuraavan kerran laukkaamaan :)

Ainiin, laitan vielä pari kuvaa vanhoista jutuista mitä minulla on :

1882633.jpg

Tuhat vuotta sitten löysin nämä roskiksesta. Vuonna 1927 tehtyjä kantakirjoja lehmille, enpä raskinut jättää niitä sinne vaan pelastin ne itselleni.

1882634.jpg

Minulla on säilössä vanhoja ohjelmalehtisiä raveista. Tämä taitaa olla vuodelta 77. Muistaakseni vanhempiakin löytyy jostakin aarrekätköistä.

1882635.jpg

Ohjelmassa olevia hevosia. Liekkö tuo sama Utu-mikä oli Vesalla, pitää joku päivä tarkistaa Hippoksen tietokannasta.